Для того щоб піч вдалася,необхідно виконувати роботи в певній послідовності,дотримуватися технологію пічної кладки.В першу чергу необхідно визначити місце розташування печі в приміщенні,проходження труби через стельове і горищне перекриття (слід розташувати димову трубу так,щоб не зачепити балки і крокви оскільки порушення цілісності неприпустимо),при цьому, особливу увагу слід звернути на дотримання правил протипожежної безпеки.Після чого розмічають і закладають фундамент.

Пічні роботи повинні виконуватися або в приміщенні,або під тимчасовою покрівлею,причому температура навколишнього повітря не повинна бути нижче +10 °С. Те ж стосується і приміщення,в якому кладеться піч.Тут необхідно влаштувати цілодобовий обігрів,підтримуючи його до повного висихання печі.

При виконанні робіт потрібно прибрати все,що не відноситься до кладці,тобто все зайве майно,залишивши тільки замочену за 2-3 дні глину для розчину, відсортований цегла (для зовнішньої поверхні необхідно підібрати цегла ідеальної форми) і інструмент.Крім спеціального обладнання,потрібно підготувати кутову шліфувальну машину (болгарку),яка знадобиться для різання та шліфування цегли,дриль або перфоратор,ножиці для різання металу, плоскогубці,сталеві пластини (товщиною 2,3—3 шириною 40-60 мм),з яких будуть виготовлятися клямери,болти і гайки.

Дотримання технології при кладці печі є нагальною необхідністю, так як від її міцності і надійності залежить безпека та комфорт мешканців будинку. Тому кладка повинна бути рівною,шви-тонкими,кути-вертикальними, поверхні-горизонтальними.

Продовження слід! Підписуйтесь на оновлення блогу і ви не пропустите жодного нового випуску!

Введи свій е-мейл: