У цій статті ви,шановні читачі, дізнаєтеся як можна виготовити своїми руками невелику домашню коптильню, з допомогою якої можна займатися копченням продуктів не тільки на дачі,але і в своїй міській квартирі.Також хочу відразу сказати,що запаху,який утворюється при копченні в квартирі не буде,так як ця домашня коптильня закривається герметично.Ця коптильня призначена для гарячого копчення.Для її роботи необхідна лише одна пальник газової плити.

Природно для копчення знадобляться тирсу вільхи,вишні,яблуні чи груші.Для процесу копчення необхідно засипати рівномірно тирсу на дно коптильні.Для копчення риби потрібно приблизно 30-35 хвилин,для того,щоб приготувати сало -1 год,для курки-1 годину 45 хвилин.

Виготовлення домашньої коптильні.
Коптильня виготовлена з нержавіючої сталі,у формі циліндра.Також для неї цілком можна використовувати будь-яку листову конструкційну сталь товщиною 2-2.5 мм. Дно приварюється аргоной зварюванням.Думаю це буде не важко зробити того хто працює на якому-небудь підприємстві.Зварювальники є скрізь.Якщо ж такої можливості немає,то можна просто відкрити місцеву газету з оголошеннями. Там,в розділі послуги,я впевнений,можна знайти чимало оголошень за виконання зварювальних робіт.Саме так я і зробив.

Вгорі коптильні також необхідно приварити фланець.Тим самим корпусом і кришкою-прокладка з паранита завтовшки 3-4 мм. Про іржі можна не турбуватися,тому як зсередини циліндр рясно змащують парами жиру,а зовні коптильню можна пофарбувати,наприклад, алюмінієвою пудрою.До кришки приварена трубка діаметром 12 мм і довжиною 150-250 мм для відведення газів і конденсату в кватирку або вентиляційне віконце.З внутрішньої сторони — петлі з дроту діаметром 3 мм Миска алюмінієва.

Сподіваюся,Вам,шановні читачі сподобається цей агрегат,а пряний аромат копченостей збере на кухні всю сім’ю.

Схема домашньої коптильні.